Minimalizmi Hayatımıza Uygulayabileceğimiz 4 Alan

1.Fiziksel
Minimalizme uygun bir mindset oluşturabilmek için ve hayatınızı buna adapte edebilmek için ilk adım olarak fiziksel fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. İlk adımın bu olmasının sebebi somut şeylerden (kıyafetler, objeler, mobilyalar, dijital ortamdaki resimler vb.) kurtulmanın daha kısa zaman alması ve daha kolay olması. Bunlardan kurtulduğunuz zaman gelen ferahlamayla diğer adımlar için bir motivasyon kazanmış olacaksınız.





2.Mental
Bizden sürekli bir şeyler satın almamızı, eğer o bir şeyleri satın almazsak “eksik, geride bırakılmış” olacağımızı empoze etmeye çalışan bu dünyada yapabileceğimiz en iyi şey kendimize karşı dürüst olmak. Gerçekten eksik miyiz? Gerçekten 250 tane daha ruj satın aldığımızda hayatımızda neler değişecek?
Bu düşünce tarzını sorgulamak için kendinize sormanız gereken soru herhangi bir şeyi satın almadan önce, ona benzeyen bir satın alma deneyiminin ardından kendinizi nasıl hissettiğinizi ve bu hissin ne kadar süre devam ettiğini kendinize hatırlatmanız.
Mental açıdan minimalist yaşama yönelerek hayatımıza kazandırabileceğimiz diğer şeylerse, sürekli meşgul olma durumunun abartılan değerine meydan okumak ve hayatı “gerçek niyetler”le yaşamak.







3.Duygusal
Farkındalıkla yapmadığınız her şeye bir dur demek, hayır diyebilmek, bizi zenginleştiren ve besleyen ilişkilere hayatımızda yer açabilmek, hayatın akışına uyabilmek, başkalarınkiyle karıştırmadan ve yarıştırmadan sadece kendi hayatımıza odaklanabilmek duygusal açıdan minimal bir kafa yapısına sahip olmakla mümkün olabilecek şeyler (ve tabi ki de çabayla).





4.Finansal
Para tabi ki de hayatımızın önemli parçalarından biri ancak bir amaç değil, sadece araç. Bunun farkında olarak yaşamak ve farkındalıkla tüketmek önemli olan nokta. Bir şey satın almadan önce, o şeyi almaktaki niyetinizi kendinize dürüst olarak sorun. Kredi kartlarından kurtulun ve borçsuz yaşamaya özen gösterin.


Yorumlar