KAPSÜL GARDIROP


Kapsül gardırop; ihtiyacınız olan en temel parçaları içeren, zamansız bir gardıroptur. Bugünden 10 yıl sonrasına ışınlansanız bile rahatlıkla tercih edebileceğiniz, birbiriyle uyumlu parçalardan oluşur. Genellikle siyah, beyaz, gri, ekru gibi nötr renkleri, modası geçmeyen klasik kesimleri içerir. Buradaki amaç yeni hiçbir ürün almamak için çaba göstermek, kendini zorlamak değil gerçekten gerekli olanlarla yaşamaya alışmak, kullanmadıklarımızı fark etmektir. Tabi ki sezonun öne çıkan renk, desen ve kesimlerinden birkaç parça ile renklendirilebilir.
İdeal kapsül gardırop 3 aylık bir dönem için 28 ile 38 parça arasında değişir.

Kapsül gardırop hazırlamak için hangi adımları takip etmeliyiz?

1.    Gardırobunuzda baskın olacak ana rengi ve bu renkle uyumlu 3 ara rengi belirleyin.Böylece seçimlerinizi minimalde tutmanız çok daha kolay olacak, uyumlu renklerle hareketlendirerek rahatça kombinler yapabileceksiniz.
2.    Giyim ve yaşam tarzınıza göre seçimler yapın.İş hayatınızda takım elbise, üniforma gibi kıyafet zorunluluklarınız var mı? Dışarı çıktığınızda ne tarz yerlerde zaman geçiriyorsunuz, bu mekanların dresscodeları var mı? Hangi tarz kıyafetlerle rahat ediyor, hangi tarz kıyafetleri giymekten keyif alıyorsunuz?
3.    Elinizde bulunanları değerlendirin.Halihazırda elinizde bulunan parçalardan kullanabileceklerinizi belirleyin.
4.    Kapsül gardırobun içeriğini belirleyin. Örneğin kapsül gardırobunuz aksesuarlarınızı, abiye kıyafetlerinizi içerecek mi? 
5.    Temel parçaları belirleyin. Her gardıropta olmazsa olmaz kıyafetler vardır, bunların kişiye göre değişir. Örneğin kimisi için kot ceket, kimisi için deri ceket vazgeçilmez olabilir. Siz de kendi tarzınıza göre temel parçalarınızı bulun.
6.    Kıyafet değişimini gerekli olursa yapın.Kilo değişimlerinde; leke, yırtık gibi problemlerde, hava değişiklerinde seçtiğiniz kıyafetlerin yerine başkasını koyabilirsiniz.
7.     Başlamadan önce elinizde bir kontrol listesi bulundurun. 

Yorumlar